Kom igång med körkortet

Här hittar du information om körkortstillstånd, med länkar till de blanketter du ska fylla i. Allt för att du enkelt ska komma igång med körkortet.

Ansök om körkortstillstånd

Du behöver ett giltigt körkortstillstånd för att få övningsköra privat, på trafikskola eller göra förarprov för B-körkort. Om du ska övningsköra för utökad B (B96) och redan har B-behörighet krävs varken körkortstillstånd eller genomförd introduktionsutbildning.Körkortstillstånd

Grupp I

Här ansöker du om körkortstillstånd inom Grupp I (AM, A1, A2, A, B, BE och traktorkort).

Ansök

Körkortstillstånd

Grupp II/III

Här kan du ansöka om körkortstillstånd när du vill att det även ska gälla för tyngre fordon, som till exempel tung lastbil eller buss.

Ansök

Handledarskap

Privat övningskörning

Här ansöker du om att bli godkänd som handledare vid privat övningskörning.

Ansök

Gör ditt syntest hos oss

Glöm inte att komplettera din ansökan med ett synintyg. Syntest kan du göra hos oss eller hos en optiker. Ring och boka tid eller kom in under våra öppettider så hjälper vi dig. Glöm inte att ta med giltig legitimation.

Körprov med tolk

Om du inte kan läsa eller förstå det svenska språket, får du genomföra kunskapsprovet med tolk. Kunskapsprovet finns redan översatt till flera språk, så en tolk beviljas bara om provet inte finns på ditt språk. Prov med tolk kan beviljas för körkortsbehörigheterna A1, A, B, Be eller traktor men inte för yrkesprov.

Hämta blankett

Prov på ditt språk

Kunskapsprovet finns översatt till flera olika språk.

Albanska Arabiska Bosniska Engelska Finska Franska Kroatiska Persiska Ryska Serbokroatiska Somaliska Sorani Spanska Thailändska Turkiska Tyska